perjantai 16. tammikuuta 2015

58vrk

Hiphei, pentuploki sai alkunsa ennenkuin pennut syntyivät :) Katsotaan jos ehdin tänne lisäilemään jotain kuvia tai muuta sellaista. Mutta koitetaan ainakin ehtiä päivittelemään kuulumisia tästä etiäpäin. 

Tänään ollaan jo pitkällä. Niin tiineydessä kuin pentuihin valmistautumisessakin. Pentuloota saatiin vihdoin kasattua ja huone laiteltua kuntoon tulevaa varten. Laminaatin suojaksi asennettiin lattialle muovimattoa ja muuta sellaista pientä. Kaikki tarvittava on nyt kai hankittu joten antaa tulla vaan kun on tullakseen. 

Pirkko on aika paksu. Ei mikään megamaaninen, mutta on selvästi loppusuoralla tiineydessään. Tänään jotkut pikkutytöt ohittivat mut Pirkon ja Avan kanssa ja kuulin toisen toteavan: "oi toi ruskea on ihana, mä ottaisin sen!", johon toinen hieman vaimenevaan äänensävyyn: " niin on! ja toi toinen on tosi lihava...". Ei tainnut sulattaa Pirkko näiden pikkutyttöjen sydämiä. Jännä juttu, vaikka niin kauniisti selän takana hiihti hapan ilme naamassaan kuin satavuotias konsanaan.  Se on vihdoin alkanut oikeasti himmailemaan lenkeillä. Varsinkin hihnalenkit ovat sen mielestä syvältä. Irtiollessaan ottaa toisinaan pikkupyrähdyksiä, mutta vaimeita sellaisia onneksi enää. Hihnaa kyllä jaksaa tappaa jos siihen annetaan mahdollisuus. Toki tuokin toteutuu ehkä puolella teholla normaalista. 

Haettiin  muuten toinen herpes-rokotekkin tässä. Ei hepatiitti eikä hiv, tai mitä näitä nyt on. Taisin jotain hassua jossain kirjoituksessa väittää :) Eläinlääkäri tsekkasi päällisin puolin mamman ja kaikki näytti olevan mallillaan. Painoa oli tullut lisää sellaiset 2,5-3kg jos nyt oikein muistan.  

Pirkolle on ruoka maittanut hyvin oikeastaan koko ajan.  Ollaan tässä siirrytty antamaan sille ruokia vähän tiheämmin ja saa nyt ruokansa 3krt päivässä. Syö nyt RC junioria kunnes siirtyy sitten starteriin synnytyksen aikaan. Lisänä on saanut foolihappoa koko tiineyden ajan, tai oikeastaan jo juoksun alusta. Muita lisäravinteita, vitskuja tms. ei ole saanut. Ennen kiimaa sai kyllä kuurina jotain. Ja matolääkkeet on kuuluneet toki ohjelmaan. Se sai itseasiassa nyt axiluria pidemmän kaavan mukaan. Ehkä olen vähän hysteerikko, mutta kun on niin mahdoton syömään muiden kakkoja näin talviaikaan. Ja näissä meidän lenkkimaastojen kakoissa on näkynyt matoja kerran jos toisenkin. 

Lämpöjä olen myös jo seuraillut sitten viime keskiviikon. Ja ollut ihmeissäni. Ovat olleet nimittäin melkoisen matalat joka mittauskerralla. Äsken kuitenkin olivat normaalit, 38 astetta. Liekkö ollut niin huonoa tuuria, että aamumittauksissa on ollut kakkaa edessä tai jotain? Ei kai sen luulis olevan tavallaan kovin vaikeaa noin niinku  teknisesti suorittaa moinen mittaus. No, Pirkko näyttää voivan hyvin, enkä usko, että pennut ovat justiinsa näinä hetkinä syntymässä. Mutta seurailemma häntä tarkoin. 


Mulla piti olla leikkaus viime tiistaina, mutta se peruuntuikin viime metreillä. Istuskelin jo siellä sairaalassa, syömättömänä ja juomattoma ja mitä vielä. Henkisesti valmiina ja elämä järjesteltynä siihen malliin, että parin päivän sairaalassa olo ja toipuminen olisi onnistunut. Mutta joillain oli suurempi hätä ja menivät akuutteina tapauksina edelle. Hetken asiaa harmittelin, mutta vain hetken. Pääsenpähän nyt täysissä voimissa paneutumaan tähän käsillä olevaan projektiin. Nyt alkaa jo vähän jännittämään :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti