torstai 5. helmikuuta 2015

kaksi viikkoa purilaiselämää

Voi sentään, pienet marsut ovat tänään jo kaksiviikkoisia. Hitsi miten ne ovat parissa viikossa  muuttuneet. Kohta ovat jo ihan oikeita koiranpentuja, eivätkä vain tuollaisia marsuja. Kaikilla silmät ovat jo pikkuisen rakosellaan, mutta kellään ei vielä kunnolla auki. Pullalla ja kalamiehellä ehkä eniten näyttäisi olevan. No mutta, eiköhän nuo joskus avaudu, vähän hankalaahan se tavallaan olisi jos eivät.  Toisaalta sitten voisinkin antaa ne kaikki enolleni, joka ilmoitti, että voisi ostaa jonkun sekundapennun jos sellainen on tarjolla ;)

Kävelyharjoituksiin ovat myös kaikki jo ruvenneet. Pulla oli eka, joka vaappui epämääräisesti maha irti alustasta ja pian muut perässä. Mustamies on tuossa asiassa topakkaimman oloinen ja hirmuisella sisulla raahustaa välillä ihan vaan liikkumisen mahdollisuudesta ympäriinsä. Pertsa ottaa ryhtililiikkeen kun jotain tapahtuu (ruokatauko) ja suuntaa itsensä päättäväisesti kohti baaria. Mitäs sitä muuten hötkyilemään. Kalamies on niin suloinen, syötävän suloinen. Sillä on tapana taapertaa sinne, missä on ruokaa ja parhaimmat nukkumapaikat. Äiteen kylkeen, yleensä pään alle, josta saa pesua ja huolenpitoa varmimmin. Pillin kintut saa vauhtia lähinnä kun on ruoka-aika. Muuten tuo makaa tyytyväisenä jonkun kasan alimmaisena tai ylimmäisenä.

Istuskelen tässä pentulaatikossa ja vieressä käy hirveä tohina. Tyypit ovat niin tosissaan tisseillä syömässä, että oksat pois. Ne ovat hauskoja seurattavia kyllä jo nyt. Miten menevät transsiin kun maitoa tulee ja mikä hirveä tohina alkaa kun tulee tissinvaihtohetki. Kuka ryömii yllä, kuka möyrii alla, kuka työntää toista pois, kuka roikkuu kuin viimeistä päivää kiinni ja niin edespäin. Ja sitten kun ruokashow pesuhetkineen on ohi niin etsivät itselleen sopivan nukkumapaikan. Tässä parhaillaan Pertsa päätti kömpiä mun jalkojen päälle nukkumaan. Lepuuttaa päätään mun jalan päällä niinkuin isokin koira konsanaan ;) Pulla ja kalamies ovat sikinsokin toistensa kylkiäisinä ja mustamies etsii sopivaa paikkaa, johon nukahtaa. Näyttää päätyvän kalamiehen ja Pullan kylkeen. Pilli oli asettunut makoisesti Pirkon tassun päälle ja nyt mutsin siirtyessä tyytyi jäämään niille sijoille nukkumaan.  Voi sentään, kyllähän näitä jaksaa ihastella.

Oikeitakin nimiä ollaan hiljalleen alettu ihmettelemään. Mulla ei mitään kennelnimeä ole joten näistä tulee sitten jotain Perttejä tai Pirjoja. No ei nyt ihan. Ollaan ajateltu, että pentue saisi isänsä mukaan kantaa teemaa "taikuus". Eli ideoita otetaan vastaan taikuuteen liittyvillä nimillä. Taikasanat, taikatemput, kuuluisat taikurit jne. Potterin loitsuista eteenpäin. Suomenkielisia pitäisi olla ja kennelliitto vaatii yksittäistä sanaa.

Ai niin, kaksviikkoiskuvia yritin ottaa tänään ja jotain pallopää kuvia sain ikuistettua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti