torstai 19. helmikuuta 2015

kuukausi täys!

Hui sentään kuinkas aika kuluu! Neliviikkoiset riiviöt. Vastahan ne olivat somia marsuja ja nyt purevat jo kuin piraijat.  Vieraiden hurmaus ja arjen askareet ovat herrasväellä jatkuneet. Pentuhuoneesta päästyään leviävät usein kuin pierut saharaan. Pertsa erityisesti. Siitä tulee isona tutkimusmatkailija. Ei taida olla enää meidän talossa kolkkaa, jota se ei olisi käynyt tutkimassa. Se on kyllä hassu tyyppi kun se on aina jokapuolella. Justiinsa mennä viiletti tuolla ja nyt tässä. Musta sen sijaan on löytänyt tänään ihanan asian, verhot! Voi kuinka niissä onkaan kivaa roikkua. Roikun ja kiipeilen se huutaa mennessään ja meni jo. Kalamies repii muuten vaan kaikkea ja sillä on ihan mahtava tapa heitellä etujalkojaan kun se leikkii.  Ja miten topakasti ja päämäärätietoisesti hänkin on tätä neljän seinän sisäistä maailmaa valloittanut. Ja Pulla on palloasianainen. Se on aivan fiilareissa palloista, joita tönii etujaloillaan ja koittaa saada ne jotenkin kantoon. Ja Pilli söpöilee, on siinä kyllä erityisen hyvä. Syliin ja pusuja ja on niiiiin kiltti ja soma. Ja sitten menee muiden luo ja vetäsee jotain turpaan. Voi sentään, onhan ne.

Ruoka maittaa kaikille, kiinteä siis. Aloittivat viime viikolla jauhelihalla, joka oli alkuun pentumaitoon mössätty ja sittemmin siirtyivät kermaviili, jauhelija, nappula-menuuseen, joka päivä päivältä kooostuu enemmän ja enemmän nappulasta. Syövät Royalin starteria muuten. Ja maitobaari on auki tottakai. Pirkko tosin imettää hiukan kärsivät ilme naamallaan ja on alkanut vähentää ihan selvästi tuota hommaa. Kyllä se muutaman tunnin välein kuitenkin pennut käy syöttämässä, nuolemassa ja ihmettelemässä. Edelleen pissattaa ja kakattaa niitä, vaikka sen homman toki itsekkin jo hyvin osaavat. Mutta ei kyllä huvikseen niiden seassa makoile kun piraijat hyökkäävät niin hanakasti heti kimppuun. Kohta ovat jo siinä iässä, että niiden leikittäminen onnistuu ja uskoisin, että siinä kohtaa ehkä innostuu touhuilemaan enempi muutakin niiden kanssa kuin vain tuota hoito-ja ruokkimispuuhaa.

Otin pennuista äsken painoja ja nuo nyt ovat sellaisia suunnilleen paikkaansapitäviä. Sen verta alkaa olla ahdasta vaa'alla, että lukemat heittelevät tyyppien seilatessa siinä ees taas. Mutta tässä nämä painavammasta etiäpäin (ja syntymäpaino kans)

Musta 1860g (323g)
Pulla 1835g ( 344g)
Pertsa 1827g (309g)
Pilli 1795g (322g)
Kalamies 1620g (273g)

Muutaman kuvan ja videon napsaisin tänään. Olettehan huomanneet, että klikkaamalla kuvaa saa sen isommaksi ja sitä kautta näkyviin myös mun muita instagrammiin laittamia kuvia.

Eilen Pasin isä kävi muuten kuvaamassa pupseja vähän paremmalla kameralla (tai siis paljon paremmalla jos tarkkoja ollaan). Katsotaan jos nuo kuvat saisi jossain kohtaa jonkin linkin taakse ihmeteltäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti